Κοπανάκια με σφολιάτα

Κοπανάκια με σφολιάτα

Υλικά:

Κοπανάκια 9 τεμ

Φύλλο σφολιάτας 1 ρολό του εμπορίου

Νερό για βράσιμο

Αλάτι – πιπέρι

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ

Φύλλο δάφνης 1

Μπέικον 9 φέτες

Αυγό 1 τον κρόκο για το άλειμμα

Σουσάμι ασπρόμαυρο για πασπάλισμα

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Καψαλίζουμε τα κοπανάκια,τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης και κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια και με τον πλάστη τα πατάμε να γίνουν πιο λεπτά. Τυλίγουμε κάθε κοπανάκι με μία φέτα μπέικον και κατόπιν τα θωρακίζουμε με ένα κομμάτι σφολιάτα (αφήνουμε εκτός σφολιάτας το κόκκαλο). Τα αλείφουμε με τον χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο λάδι κρόκο αυγού, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα  τοποθετούμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το κόκκαλο που αφήσαμε ακάλυπτο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up