Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι

Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι

Υλικά:

Κολοκυθάκια 3 τεμ μεγάλα κομμένα σε ροδέλες

Μπύρα 1 κουτάκι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι νερού

Κέτσαπ 2 κουταλιές σούπας

Αλάτι

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Κόβουμε από τα κολοκυθάκια μας τις άκρες τους (πάνω και κάτω) και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα πλένουμε και τα αλατίζουμε, ενώ τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά (για 20 λεπτά περίπου ώστε να βγάλουν τα υγρά τους). Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μπολ το  αλεύρι, το αλάτι,την κέτσαπ και σταδιακά την μπύρα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό που να στέκεται (ελαφρώς πηκτός). Ζεσταίνουμε καλά στο τηγάνι το λάδι. Βουτάμε μία μία τις ροδέλες στον χυλό μας και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια μας σε απορροφητικό χαρτί για να αποβάλλουν το περιττό λάδι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up