Κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας

Κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας

Υλικά:

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο

Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 500 γρ

Κρεμμύδια 4 ψιλοκομμένα

Πιπεριά κέρατο 1 ψιλοκομμένη

Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι

Κεφαλοτύρι 100 γρ τριμμένο

Αυγό 1 τεμ

Γάλα 1/2 ποτήρι νερού

Αλάτι – πιπέρι

Σουσάμι ασπρόμαυρο για πασπάλισμα προαιρετικά

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε καλά, βάζουμε και τον κιμά, τα ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε και την πιπεριά, το αλάτι ,το πιπέρι,σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε στο τέλος το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση. Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε ένα-ένα τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντας το καθένα με την βοήθεια πινέλου με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Στο κέντρο βάζουμε την γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα . Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό με το γάλα, τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την πίτα μας. Πασπαλίζουμε με το ασπρόμαυρο σουσάμι και την ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά στις αντιστάσεις (ανάλογα τον φούρνο μας).

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up