Κεφτεδάκια φάβας με κύμινο

Κεφτεδάκια φάβας με κύμινο

Υλικά:

Φάβα 300 γρ

Καλαμποκάλευρο 5-6 κουταλιές σούπας (ή σιμιγδάλι ψιλό)

Κρεμμύδια φρέσκα 2 – 3 τεμ ψιλοκομμένα

Σκόρδο 2 σκελίδες λιωμένες

Δυόσμο 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο

Κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι -πιπέρι

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε την φάβα, την πλένουμε και την βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Αφού βράσει την σουρώνουμε. Την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το καλαμποκάλευρο (ή το σιμιγδάλι),τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το κύμινο, τον δυόσμο, το σκόρδο, αλάτι -πιπέρι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο  για 10 λεπτά να σφίξει. Το βγάζουμε και τα πλάθουμε σαν κεφτεδάκια. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί , τοποθετούμε τα κεφτεδάκια μας και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά στον αέρα (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up