Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο

Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο

Υλικά:

Κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ

Κιμάς χοιρινός 200 γρ

Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο

Σκόρδο 2 σκελίδες τριμμένες

Αυγό 1 τεμ

Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο

Φρυγανιά τριμμένη 3 κουταλιές σούπας

Αλάτι- πιπέρι- ρίγανη-κύμινο από 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Πατάτες 4-5 κομμένες ροδέλες

Πιπεριές κέρατο 2 – 3 τεμ

Ντομάτες 3 τεμ τριμμένες και 1 τεμ κομμένη σε φέτες

Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, την φρυγανιά, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά κι αφήνουμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και τις αλατίζουμε. Τρίβουμε τις 3 ντομάτες και κόβουμε σε φέτες άλλη μία ντομάτα. Πλένουμε  τις πιπεριές κι αν θέλουμε τις κόβουμε στην μέση. Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια και ξεκινάμε να τοποθετούμε σε ένα ταψί εναλλάξ, κεφτεδάκι – πατάτα. Προσθέτουμε τις πιπεριές κάπου ανάμεσα στα κεφτεδάκια και τις πατάτες, βάζουμε τις φέτες ντομάτας, περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα , προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τέλος  λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω – κάτω για 50 – 60 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας) κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up