Καταϊφι με καρύδια

Καταϊφι με καρύδια

Υλικά:

Καταϊφι 800 γρ ξεφτισμένο

Καρύδια 350 γρ τριμμένα ελαφρώς

Βούτυρο 300 γρ λιωμένο

Κανέλα 2 κουταλιές σούπας

Άχνη ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας

Για το σιρόπι:

Νερό 1600 ml

Ζάχαρη 1500 γρ

Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την λεμονόκουπα που στύψαμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ενώ τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει. Στο μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα καρύδια,  προσθέτουμε την κανέλα και την άχνη ζάχαρη,τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεφτίζουμε το καταΐφι πολύ καλά και το κόβουμε με ένα μαχαίρι ελαφρώς. Το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Λιώνουμε το βούτυρο. Βρέχουμε καλά το μισό καταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί καλά παντού και το τοποθετούμε στην βάση ενός ταψιού ξεφτίζοντας το παράλληλα, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πιέζουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα και άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια βρέχουμε το άλλο μισό καταϊφι με το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί το καταΐφι και το στρώνουμε πάνω από το καρύδι (δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω). Πιέζουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει πολύ καλά πάνω και κάτω (καλό είναι μόλις ροδίσει από πάνω να το αναποδογυρίσουμε ώστε να ροδίσει κι από την κάτω μεριά). Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι έτσι όπως είναι ζεστό. Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι, στολίζουμε με καρύδια κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

*Δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up