Καλτσόνε τηγανητά

Καλτσόνε τηγανητά

Υλικά:

Για την ζύμη:

Νερό 2 ποτήρια

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ

Νωπή μαγιά 1 κύβο

Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού

Ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας

Ηλιέλαιο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού

Για την γέμιση:

Μανιτάρια λευκά 500 γρ

Τυρί ρεγκάτο 400 γρ

Κέτσαπ

Πιπεριές κέρατο 3 ψιλοκομμένες

Μπέικον 10 λωρίδες ψιλοκομμένες

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την ζύμη. Λιώνουμε σε μισό ποτήρι νερό την  μαγιά και την ζάχαρη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι ,ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και αδειάζουμε την λιωμένη μαγιά μαζί με το αλάτι, και το λάδι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη (ίσως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι, το βλέπουμε στην πράξη αφού θέλουμε να είναι σφιχτή η ζύμη). Την αφήνουμε να φουσκώσει. Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο καλά σε ένα τηγάνι.Προσθέτουμε το μπέικον το οποίο έχουμε ψιλοκόψει και τις πιπεριές. Αφήνουμε να κρυώσουν. Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος αυγού την ζύμη μας. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης με τον πλάστη και τα γεμίζουμε με την γέμιση που φτιάξαμε ενώ προσθέτουμε στο καθένα λίγο κέτσαπ και λίγο τυράκι .Τα διπλώνουμε στην μέση και τα κλείνουμε καλά. Έχουμε βάλει το ηλιέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up