Κέικ φρούτων

Κέικ φρούτων

Υλικά:

Για το γλάσο:

Άχνη ζάχαρη 1/2 ποτήρι

Λεμόνι 1/4 από τον χυμό του

Για το κέικ:

Βούτυρο 250 γρ ελαφρώς λιωμένο

Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι

Φαρίνα 500 γρ

Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού

Αυγά 4 τεμ

Γάλα 1 ποτήρι χλιαρό

Πορτοκάλι 1 τεμ χυμό και ξύσμα

Λεμόνι 1 τεμ μόνο το ξύσμα

Ζαχαρόπηκτοι κύβοι φρούτων 1/2 πακέτο

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και με την σειρά που γράφονται τα υλικά τα προσθέτουμε όλα σε ένα βαθύ μπολ εκτός από τα φρουτάκια. Χτυπάμε με το μίξερ ίσα να ανακατευτούν όλα τα υλικά και μετά ρίχνουμε μέσα και τα φρουτάκια μας,  ανακατεύουμε με το κουτάλι να μοιραστούν σε όλο το μείγμα παντού και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ ή φόρμα σιλικόνης (η οποία δεν χρειάζεται βουτύρωμα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Ετοιμάζουμε το γλάσο μας βάζοντας σε ένα γυάλινο μπολ την άχνη ζάχαρη και το λεμόνι, τα χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να είναι λίγο πηχτό. Αφού ψηθεί το κέικ (τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ κι αν η λεπίδα βγει στεγνή μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο) το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Έτσι όπως είναι χλιαρό το κέικ μας με μια σπάτουλα στρώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ μας και το στολίζουμε.

*Δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up