Κέικ μπανάνας με γκότζι μπέρι (Goji Berry)

Κέικ μπανάνας με γκότζι μπέρι (Goji Berry)

Υλικά:

Φαρίνα 250 γρ

Αυγά 2 τεμ

Ζάχαρη 150 γρ

Βούτυρο 125 γρ λιωμένο

Γάλα 150 ml χλιαρό

Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού

Μπανάνες 4 τεμ ώριμες κομμένες ροδέλες

Γκότζι μπέρι 50 γρ

Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή ταρτιέρα. Βάζουμε τα γκότζι μπέρι σε μπολ με ζεστό νερό για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο,το γάλα χλιαρό,το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Αλευρώνουμε λίγο τα γκότζι μπέρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στην μία κουταλιά βούτυρο τις μπανάνες που κόψαμε σε ροδέλες μαζί με λίγο ζάχαρη για 5 – 6 λεπτά.. Προσθέτουμε τις μπανάνες (κρατώντας  μερικές για το τέλος) κι ανακατεύουμε ελαφρώς με το χέρι. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα για κέικ ή ταρτιέρα που αλευρώσαμε , τοποθετούμε τις μπανάνες που κρατήσαμε στην επιφάνεια του μείγματος πιέζοντας λίγο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε να κρυώσει , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κι απολαμβάνουμε.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up