Κέικ μήλου νηστίσιμο

Υλικά:

Φαρίνα 500 γρ

Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού

Ηλιέλαιο 250 ml

Χυμό πορτοκαλιού 270 ml

Πορτοκάλια 2 τεμ μόνο το ξύσμα τους

Γλυκάνισος 1 κουταλάκι γλυκού

Ζάχαρη 150 γρ

Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού

Μήλα 2 τεμ κομμένα καρέ

Σταφίδες ξανθές 2 κουταλιές σούπας

Σταφίδες μαύρες 2 κουταλιές σούπας

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε μπολ με νερό βάζουμε τις σταφίδες για 15 λεπτά να φουσκώσουν λίγο. Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μήλα και τις σταφίδες και με το μίξερ χειρός τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε καρέ τα μήλα, τα πασπαλίζουμε με λίγο κανέλα και ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Στραγγίζουμε και  στεγνώνουμε καλά τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι κι αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ. Αν θέλουμε διακοσμούμε την επιφάνεια με φέτες μήλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Δείτε επίσης..

Social Media

  

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up