Γουακαμόλε (Guacamole)

Υλικά:

Αβοκάντο 5 τεμ ώριμα

Κρεμμύδια 2 τεμ ξερά λευκά

Λεμόνι 1 τεμ μόνο τον χυμό του

Λάιμ 1 τεμ μόνο το ξύσμα του

Αλάτι – πιπέρι κατά προτίμηση

Κόλιανδρο ξερό 1/2 κουταλάκι γλυκού

Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας κοφτή

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Κόβουμε στην μέση τα αβοκάντο κατά μήκος (όπως στην φωτογραφία), αφαιρούμε το κουκούτσι  και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την σάρκα τους μέσα στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα κρεμμύδια. Τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα από το λάιμ, τον κόλιανδρο , το ελαιόλαδο και αλάτι – πιπέρι. Δουλεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα άλλα όχι λείο (ίσα να τεμαχιστούν περισσότερο τα κρεμμύδια).Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι – πιπέρι και λεμόνι σύμφωνα με την προτίμηση μας.

*Αποτελεί ένα τέλειο συνοδευτικό για πολλά πιάτα , καθώς κι ένα υπέροχο ντιπ για nachos.

Δείτε επίσης..

Social Media

  

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up