Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Υλικά:

Κεράσια 1 κιλό

Ζάχαρη 700 γρ.

Νερό 1/2 λίτρο

Χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι

Αρμπαρόριζα 2 κλωνάρια

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και με το ειδικό εργαλείο ή με μια φουρκέτα αφαιρούμε τα κουκούτσια προσεκτικά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κεράσια και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά περίπου. Την ώρα που βράζουν δημιουργείται αφρός τον οποίο τον αφαιρούμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 10 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά , βγάζουμε τα κεράσια με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα. Δοκιμάζουμε το σιρόπι να δούμε αν έχει δέσει με ένα κουταλάκι, αν κάνει στο πιάτο τον κόμπο είναι έτοιμο. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο σιρόπι τα κεράσια και τα αφήνουμε μόνο για 5 λεπτά να βράσουν και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Την επόμενη μέρα αφού έχουμε αποστειρώσει βάζα, τα γεμίζουμε με το γλυκό. Διατηρείται για 6-7 μήνες.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up