Γλυκό κουταλιού καρότο

Γλυκό κουταλιού καρότο

Υλικά:

Καρότα 1 κιλό

Ζάχαρη 1 κιλό

Νερό 2 ποτήρια νερού

Λεμόνι 1τεμ ξύσμα και χυμό

Γαρύφαλλο 2 – 3 τεμ προαιρετικά

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα προσθέτοντας το δεύτερο ποτήρι νερό και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχει δέσει το γλυκό. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τα γαρύφαλλα (προαιρετικά). Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να βράσει. Βγάζουμε λίγο από το γλυκό μας με ένα κουτάλι σε ένα πιατάκι, αφήνουμε να κρυώσει, στάζουμε μία σταγόνα στην άκρη από το πιατάκι κι αν στέκεται είναι έτοιμο, αν όχι συνεχίζουμε το βράσιμο λίγο ακόμη μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

* Μπορούμε να σερβίρουμε με γιαούρτι ή παγωτό.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up