Γλυκά ψωμάκια με γέμιση μαρμελάδας

Γλυκά ψωμάκια με γέμιση μαρμελάδας

Υλικά:

Για την ζύμη:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό κοσκινισμένο

Αυγά 2 χτυπημένα

Γάλα 2 ποτήρια

Ξηρή μαγιά στιγμής 2 φακελάκια

Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού

Ηλιέλαιο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού

Ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού

Για την γέμιση:

Μαρμελάδα βερίκοκο ή της αρεσκείας μας

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Διαλύουμε σε ένα μπολ την μαγιά με όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά.Χτυπάμε τα αυγά,τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε κι αυτό λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 3 μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε τετράγωνο φύλλο.Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, περίπου 10×10, βάζουμε στην μέση μαρμελάδα και τα κλείνουμε σαν πουγκάκια.Τα αραδιάζουμε στην λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up