Γαρίδες φούρνου

Γαρίδες φούρνου

Υλικά:

Γαρίδες μεσαίες 30-40 τεμ καθαρισμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες

Πορτοκάλι 1 τεμ τον χυμό του και 2 φλούδες

Λεμόνι 1 τεμ μεσαίο

Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού

Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού

Κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό

Αλάτι- πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Ούζο 2 σφηνάκια

Ρίγανη ή θυμάρι 1/2 κουταλάκι γλυκού

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βγάζουμε με μια οδοντογλυφίδα προσεκτικά το εντεράκι από το εσωτερικό της κάθε γαρίδας, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Στύβουμε σε μπολ το πορτοκάλι και βγάζουμε με το μαχαίρι δύο λεπτές φέτες. Στύβουμε και το λεμόνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο,την μουστάρδα,το κάρυ,το ούζο,αλάτι,πιπέρι, την πάπρικα,τη ρίγανη ή το θυμάρι και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις γαρίδες σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με το μείγμα και βάζουμε ενδιάμεσα από τις γαρίδες τις φλούδες πορτοκαλιού.Καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, ενώ αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να ψηθούν χωρίς την λαδόκολλα (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφού ψηθούν αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up