Γαλακτομπούρεκο σοκολάτας

Γαλακτομπούρεκο σοκολάτας

Υλικά:

Γάλα 1 λίτρο

Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού

Σιμιγδάλι 1 ποτήρι νερού (ψιλό)

Βανίλια 1

Αυγά 5

Βούτυρο 250 γρ (αγελάδος)

Κουβερτούρα 300 γρ

Φύλλο κρούστας 450 γρ (1 πακέτο)

Για το σιρόπι:

Ζάχαρη 3 1/2 ποτήρια νερού

Νερό 2 1/2 ποτήρια

Λεμόνι 1 το ξύσμα του και 1 κουταλάκι γλυκού από τον χυμό του

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει για περίπου 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τα 50 γρ από το βούτυρο. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το μείγμα αυγά – ζάχαρη που χτυπήσαμε. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα και αφού το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα υπόλοιπα 200 γρ βούτυρο και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ένα με το πινέλο που βουτάμε στα 50 γρ βούτυρο που λιώσαμε (αν χρειαστούμε παραπάνω βούτυρο τότε λιώνουμε άλλο λίγο). Βάζουμε τα μισά φύλλα του πακέτου κάτω. Στην μέση αδειάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω .Ότι βούτυρο μας έμεινε το ρίχνουμε από πάνω.Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια πριν μπει στον φούρνο.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά πάνω – κάτω μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει αρκετά.Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν για ακριβώς 10 λεπτά ύστερα από το σημείο βρασμού. Όπως είναι ζεστό το σιρόπι περιχύνουμε με μια κουτάλα πάνω στο κρύο γαλακτομπούρεκο Το αφήνουμε να πιει καλά το σιρόπι και μετά το σερβίρουμε. (Αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε βράσει πρώτα το σιρόπι , να το αφήσουμε να κρυώσει και μετά να ψήσουμε το γλυκό και να περιχύσουμε με το σιρόπι από πάνω. Μας ενδιαφέρει πάντα το ένα να είναι κρύο και το άλλο ζεστό).

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up