Βίδες φούρνου με σάλτσα

Βίδες φούρνου με σάλτσα

Υλικά:

Βίδες 500 γρ

Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ

Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα

Μοτσαρέλα 200 γρ τριμμένη

Παρμεζάνα 200 γρ τριμμένη

Καπνιστή γαλοπούλα 150 γρ ψιλοκομμένη

Κρέμα γάλακτος 7 κουταλιές σούπας

Για την σάλτσα:

Ντομάτες 3 ψιλοκομμένες

Κρεμμύδι 1 μικρό τριμμένο

Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη

Βασιλικό 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας

Αλάτι – πιπέρι

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε. Βράζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.Ανακατεύουμε τις βρασμένες βίδες με την σάλτσα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up