Αγγουράκια τουρσί

Αγγουράκια τουρσί

Υλικά:

Αγγουράκια 2 κιλά λεπτά

Σκόρδο 3 σκελίδες κομμένες στα δύο

Άνιθο μισό ματσάκι

Ξύδι 1 1/2 φλυτζάνι καφέ

Ρεβύθια 4 – 5

Αλάτι

Νερό

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε ένα γυάλινο βάζο τοποθετούμε τα αγγουράκια σχεδόν στριμωχτά . (Αν είναι πλαγίως το βάζο τοποθετούνται πιο εύκολα) . Στην συνέχεια βάζουμε τα σκόρδα , τα ρεβύθια , το άνιθο και το ξύδι. Σε κάθε ποτήρι νερού βάζουμε 1 κουταλιά γλυκού αλάτι, μέχρι να γεμίσει όλο το βάζο (όσα ποτήρια νερό χρειαστεί για να γεμίσει) .Γεμίζουμε το βάζο και τέλος το σκεπάζουμε με άνιθο και το κλείνουμε. Όταν αλλάξουν χρώμα τα αγγουράκια είναι έτοιμα και τότε βάζουμε το βάζο στο ψυγείο. Αν θέλουμε βάζουμε ενδιάμεσα στα αγγουράκια και ψιλοκομμένα καρότα.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up