Μύδια αχνιστά με κέλυφος

Υλικά

  • Μύδια με κέλυφος 2 κιλά φρέσκα μεγάλα ή κατεψυγμένα
  • Σκόρδο 3-4 σκελίδες
  • Άσπρο κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Χυμό λεμονιού 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Μαϊντανός 1 ματσάκι
  • Νισεστέ 1 κουτάλι της σούπας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας της αρεσκείας σας
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το κέλυφος από τα μύδια με ένα σύρμα κουζίνας, αφαιρούμε το γενάκι από το εσωτερικό του μυδιού τραβώντας το, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα. Το σοτάρουμε και προσθέτουμε και τα μύδια ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νισεστέ αφού πρώτα το έχουμε αραιώσει σε 1/2 ποτήρι νερό. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πήξει η σάλτσα ελαφρώς και τα σερβίρουμε αμέσως. Προσοχή τα μύδια που το κέλυφος τους δεν άνοιξε τα πετάμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο