Λικέρ μανταρίνι

Υλικά

  • Μανταρίνια 1 κιλό (τα κλασικά με τα κουκούτσια που μυρίζουν)
  • Τσίπουρο 1/2 κιλό
  • Γαρύφαλλα 6-7
  • Κανέλα ξυλάκι 1
  • Ζάχαρη 400 γρ

Οδηγίες

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανταρίνια, τα σκουπίζουμε και ξεφλουδίζουμε 5 μανταρίνια, τα υπόλοιπα τα στύβουμε και τον χυμό τους τον βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε μέσα σε  βάζα τις φλούδες, το σιρόπι που φτιάξαμε, το τσίπουρο, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και κλείνουμε καλά τα βάζα. Τα αφήνουμε για 30 μέρες σε ζεστό μέρος. Σημείωση : είναι σημαντικό να κουνάμε τα βάζα μέσα σε αυτές τις 30 μέρες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά τις 30 μέρες σουρώνουμε το ποτό και το βάζουμε σε μπουκάλια.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο